Om Essem Design

Essem Design tillverkar och marknadsför funktionell och kvalitativ interiör för privata och offentliga hallmiljöer. Sortimentet består av klassiska hyllor från funktionalismens era till nyritade krokar från dagens framstående formgivare. Företagets rötter går ända tillbaka till 1930-talets Småländska industri, men drivs sedan 2002 av Sten-Roger Bladh under namnet Essem Design. Företaget sysselsätter fjorton anställda.

 

 

Verksamhetspolicy

Essem Design tillverkar och levererar kapphyllor och krokar som är funktionella och anpassade till marknadens krav. Vi har nära kontakt med såväl kunder som leverantörer. Vårt verksamhetssystem kännetecknas av ständiga förbättringar avseende såväl kvalitet som miljö.

Funktion och kvalitet är honnörsord och det hantverksmässiga arbetet genomsyrar allting från produkt ner till förpackningarnas design. Företaget jobbar efter en miljöpolicy och all aluminium som används för de gjutna konsolerna och krokarna är återvunnen. Produkterna tillverkas i Anderstorp, Småland.

Essem Design uppfyller kraven enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

 

 

 

 

 

Vi väljer miljövänliga alternativ och leverantörer från närområdet i största möjliga utsträckning. Vi uppfyller lagar och förordningar. Vi strävar mot minsta möjliga förbrukning av resurser samt förebygger föroreningar.


Sten-Roger Bladh
VD

Ladda ner inspirationskatalog
Bedow_EssemDesign_product-catalog_003.jpg