Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till inspiration

Essem Magasin

Essem Magasin är vårt första rum där vi delar med oss information om oss, våra produkter, tips och annan hallnyttig information. För att få information direkt till din mail kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev nedanför bilden. Trevlig läsning!

 

Produktvård

 

Vi är verkligen förtjusta i de vackra märkena som metall får över tiden. Men det är viktigt att ta hand om dessa material så att de håller längre. ⁠

Även om de är frånstötande från vätskor kan krom och aluminium bli fläckiga eller rostiga från vatten. Torka av med en mjuk, fuktig trasa i milt rengöringsmedel. ⁠

Mässing och koppar är material som kommer att oxidera med tiden och åldras vackert. Men om du vill undvika dessa märken kan du polera metallen med ett poleringsrör. Undvik stålborstar eller stålull som kan orsaka repor. ⁠

Läs mer om produktvård.

                          

Tillbaka ^

Tips och tricks

Vi har kombinerat en serie tips och tricks för flera typer av hallar. I det här första avsnittet behandlar vi små hallar och vad du kan göra för att få ut det mesta av det.

  1. Speglar får ett rum att se större ut än vad det är.
  2. Ha bara ytterkläder efter säsong framme i hallen.
  3. Kombinera en hatthylla och en skohylla för att utnyttja ytan maximalt. 
  4. Förvara sakerna vertikalt.

Se mer på vårt Instagramkonto.

                          

Tillbaka ^

Frimärke

För några år sedan hade Svenska Posten ett frimärke med vår hatthylla Nostalgi.

Läs mer om Nostalgi.

Närproducerat

Vår tamburmajor Skruvad tillverkas inom 107 km från vårt huvudkontor i Anderstorp i södra Sverige. Här är en sammanfattning av var alla delar tillverkas (antal kilometer från Essem Design inom parentes): Trädelar tillverkas i Vetlanda [107 km] och avslutas i Sävsjö [86,2 km]. Metallplåt tillverkas i Anderstorp [0 km]. Metallen är belagd i Hillerstorp [19,3 km]. Förpackningen är producerade i Olsfors [86,4 km]. Allt är monterat i Anderstorp [0 km].⁠

Läs mer om Skruvad.

Kulturhuset - Stockholm

Kulturhuset/statsteatern i Stockholm har öppnats efter renovering och vi är stolta över att vara en del av det med de ljusorange, specialtillverkade Nostalgi klädställ och hatthyllor.

Arkitekt:

AHRBOM & PARTNER

                          

Tillbaka ^

Ta av dina skor

Att ta av sig skorna när man går in i ett hus ligger i naturen i den asiatiska kulturen. Det är därför viktigt att komma ihåg att lämna dina skor i hallen när du är i Sydkorea. Ta en titt på våra skohyllor här.

Produkt på bilden:

Mama

 

                          

Tillbaka ^

Hei Norge!

Vi vill även göra hallen fin i Norge. Vi kan leverera alla våra produkter till kunder bosatta i Norge. Gör hallen redo för höstens och vinterns utmaningar.

Vår Norska sida hittar du här.

Index - skohorn

Vårt skohorn är designad av designstudion Bedow och är uppkallad efter pekfingret du använder för att ta på dig dina skor. Den kommer i svart eller vitt och passar de flesta av våra hatthyllor och krokar.

Läs mer om Index

Designstudion Bedow - Formgivare av Tillbakablick


Tillbakablick-spegeln, designad av designstudion Bedow, ser tillbaka på Shaker-rörelsens ödmjuka design. Den praktiska designen gör att den enkelt kan flyttas. Den kommer i svart, röd, björk och finns i rund eller rektangelform.

Läs mer om Tillbakablick rund och rektangulär.

 

Designstudion Bedow är en mångårig samarbetspartner både gällande produktdesign men framförallt kring byggandet av varumärket Essem Design. 

Läs mer om Bedow

                          

Tillbaka ^

Ge bort present

När du är hembjuden till ett grekiskt hem, se till att du har med en present till värden. Blommor är en fin gest, men se till att du också tar med en kruka för att sätta dem i.

Produkt på bilden:

Gloria

                          

Tillbaka ^

Nyhet: Dekorativ kroklist

Dekorativ sattes i produktion redan på 60-talet. Designad av Gunnar Bolin med inspiration från en liknande kroklist som han såg hemma hos sin svärmor. Genom årtiondena har den varit populär på grund av dess robusthet och praktiska egenskaper men framförallt för att den passar bra i mindre utrymmen.

Produktsida:

Dekorativ

Vi producerar solenergi

Vi är ännu grönare nu. Vi har just installerat 204 solpaneler på vårt tak som kommer att producera ungefär hälften av elen vi använder på Essem Design.⁠

Läs intervjun med vår hållbarhetsansvarig

Från Blekinge till Australien

Den 20 maj 1938 gav sig systrarna Lisbeth och Greta Listervik ut för att gå jorden runt. Resan gick genom Europa, Persien och Indien innan de till slut hamnade i Australien där de inte kunde ta sig vidare på grund av det rådande kriget. Där arbetade de som bröllopsfotograf, dekoratör, lastbilschaufför och fabriksägare innan de i slutet på 1940-talet hittade tillbaka till Blekinge.


Ungefär samtidigt som Greta och Lisbeth gav sig ut på sin resa togs hyllan Nostalgi upp i produktion. Ritad av Gunnar Bolin. Hyllan har varit en storsäljare genom åren och pryder många väggar över hela världen.

 

Läs mer om Nostalgi

 

                          

Tillbaka ^

Välkomnande gest

I Indien är det vanligt att erbjuda ett glas vatten som en välkomnande gest. Denna gest har sitt ursprung i byarna, där människor vandrar länge för att gå till någon annans hem och behöver uppfriskning vid ankomst.

Produkt på bilden:

Mama

                          

Tillbaka ^

Förpackning Skruvad

Vår tamburmajor Skruvad kommer i en platt paketlösning, smart anpassad för att den ska komma hem tryggt till dig. Montera ihop den smidigt utan verktyg.

Produktsida:

Skruvad

Uppsättningsmått på väggen

Vi får många frågor om vilken höjd som är bäst för att sätta upp din hatt och skohylla. Vårt svar är: Det beror på. Takhöjd och personliga preferenser är det som avgör vilken höjd som är bäst för dig att montera dina hyllor på. Men vår rekommendation är att du sätter din hatthylla på 170–180 cm och din skohylla på 20–30 cm.

Vi erbjuder uppsättningsskruv:

Skruvsats väggmontering

Återblick; Svensk Design flyttar till Milano

Fuorisalone är en samling event som hålls på olika platser i Milano under samma dagar i April som den stora möbelmässan Salone Internazionale del Mobile äger rum. Salone och Fuorisalone är en av de viktigaste samlingsplatserna i världen för design. 

2018 fick Essem Design möjlighet att deltaga i Fuorisalone eventet Hemma - Stories of home arrangerat av den svenska organisationen Swedish Design Moves. Eventet hölls i en fin lokal i det kända designdistriktet Brera under hela Milano Design Week. 

Citat från inbjudan:

"The spilt coffee has not yet dried, the bed is still warm. Someone just left the room and you are invited to experience scenes from everyday life."

Källa och arrangör:
https://swedishdesignmoves.com/salon-del-mobile/

Produkter vi ställde ut med:
Clothing House och Triangel galgen

                          

Tillbaka ^

Glädje

I Kazakstan finns det en tradition där värden har rätt att be sina gäster att sjunga eller spela ett musikinstrument, vilket ger lite glädje i samlingen.

Produkt på bilden:

Papa

                          

Tillbaka ^

Aluminium

Aluminium är ett av de bästa materialen att återvinna. 100% av aluminium är återvinningsbart. Det förlorar ingen kvalitet under återvinningen och kan återvinnas oändligt. Nästan 75 procent av allt producerat aluminium används fortfarande idag och endast 5% av den energi som krävs för att skapa rå aluminium krävs vid återvinning av aluminium.

Källa: The Aluminium Association

Anderstorp

Essem Design ligger i Anderstorp, en liten ort i södra Sverige. För att bidra till vår lokala miljö använder vi svenska och lokala leverantörer där det är möjligt. Slutresultatet är en skickligt utformad detalj för ditt hem, med en slutlig hand av extra omsorg och kunskap från vår engagerade personal.

Här bor vi

Från Haparanda till Ystad

Anledningen till att årgång 1951 av Sverigeloppet skrevs in i historieböckerna var den långskäggige farbrorn Gustav Håkansson. Han ansågs för gammal för att cykla loppet men trampade som utomtävlande ändå hela sträckan mellan Haparanda och Ystad. Efter att ha cyklat flera dygn i streck kom han dessutom ett drygt dygn före de som faktiskt deltog i loppet och blev därefter ”Stålfarfar” med hela svenska folket.

Ungefär samtidigt togs hyllan Classic upp i produktion. Ritad av vår egen stålfarfar – Gunnar Bolin. Hyllan har varit en storsäljare genom åren och pryder väggarna i många hem från Haparanda till Ystad.

Läs mer om Classic

                          

Tillbaka ^

I tid

Vi har skapat en serie med innehåll för att fira olika halltraditioner från hela världen. Vi börjar i Tyskland, kom ihåg att de lägger stor vikt vid punktlighet. Det anses oförskämt att vara sen när man bokat träff med någon.

Produkt på bilden:

Gloria

                          

Tillbaka ^

Hej!

På Essem Design hälsar vi på varandra med ett Hej! Ordet hej är en del av det första intryck du och din hall kan ge till dina besökare. För att vi på Essem ska trivas tillsammans, ge våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners ett trevligt intryck följer vi tre enkla ord: LYHÖRDA | ENGARERADE | POSITIVA. Innebörden av dessa ord har vi fyllt tillsammans. 

Nostalgi

Visste du att du kan specialanpassa vår Nostalgi hatthylla och skohylla?

Standardlängden är en meter men kan anpassas till att bli kortare. Dessutom går det även att få den längre genom att vi adderar en påbyggnadsdel över varje meter. En flexibel hatthylla och skohylla som passar i de flesta utrymmen.

Läs mer om Nostalgi

 

                          

Tillbaka ^

Definition hallen enligt Wikipedia

En hall är ett rum i en byggnad eller lägenhet, vanligen ett entréutrymme från vilket dörrar och/eller trappor leder till övriga rum.

Under järnåldern har hall betecknat en stor byggnad av långhustyp, främst för representativa ändamål på stormannagårdar. Senare har det kommit att beteckna en stor gästabudssal i andra byggnader, eller byggnader med ett utrymme som liknar ett sådant, till exempel hallkyrka.

En hall har även kommit att syfta på en byggnad med stor volym, där försäljning av varor ske (saluhall), där varor lagras (lagerhall), där varor tillverkas (fabrikshall), där produkter av olika slag utställs (utställningshall) eller för idrottsaktiviteter (bandyhall, ishall, simhall, sporthall).

Efter att ha kunnat syfta på en entréhall, en stor öppen ingångshall har betydelsen spridit sig även till andra entréutrymmen.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hall

Produkter på bilden: Nostalgi kroklist och Nostalgi hatt- & skohylla