Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till Essem Stories

Företaget

Marknadshornet

 

Essem design tilldelades "Marknadshornet" - ett årligt pris som belönas ett företag med en kreativ och effektfull marknadsföringsstrategi. Vi är otroligt glada att Essem's ansträngningar för bra kommunikation blir uppmärksammade. 

I bild har vi Robert och Sten-Roger som tog emot priset på Värnamo Näringslivsgala.

Många tack till Bedow design och Toxic interactive solution för ett gott samarbete. 

 

 

 

 

Familjeföretag

 

Vi är ett familjeföretag. Sten-Roger Bladh startade företaget som en utgrening från ett gjuteri 2002. Nästan 20 år senare anställdes hans fru Monika Bladh och idag är deras barn Robert och Frida högst upp i företaget medan Sten-Roger och Monika jobbar med försäljning, ekonomi och kundservice.

 

 

 

 

Rosa månaden

 

För att stödja Cancerfonden och deras forskning mot bröstcancer, skänkte vi 50% av intäkterna för försäljningen av en begränsad upplaga av vår krok Mama i rosa under oktober och november.

 

Det kan finnas någon kvar!

Mama Rosa

 

 

 

 

Fars dag

 

Fars dag har en egen krok. Vår krok Papa som är formgiven av Stefan Borselius och gjord i återvunnen aluminium är en robust krok med en stark arm. 

 

Läs mer om Papa.

 

 

 

 

Frimärke

 

För några år sedan hade Svenska Posten ett frimärke med vår hatthylla Nostalgi.

 

Läs mer om Nostalgi.

 

 

 

 

Kulturhuset - Stockholm

 

Kulturhuset/statsteatern i Stockholm har öppnats efter renovering och vi är stolta över att vara en del av det med de ljusorange, specialtillverkade Nostalgi klädställ och hatthyllor.

 

Arkitekt:

AHRBOM & PARTNER

 

 

 

 

Hei Norge!

 

Vi vill även göra hallen fin i Norge. Vi kan leverera alla våra produkter till kunder bosatta i Norge. Gör hallen redo för höstens och vinterns utmaningar.

 

Vår Norska sida hittar du här.

 

 

 

 

Från Blekinge till Australien

 

Den 20 maj 1938 gav sig systrarna Lisbeth och Greta Listervik ut för att gå jorden runt. Resan gick genom Europa, Persien och Indien innan de till slut hamnade i Australien där de inte kunde ta sig vidare på grund av det rådande kriget. Där arbetade de som bröllopsfotograf, dekoratör, lastbilschaufför och fabriksägare innan de i slutet på 1940-talet hittade tillbaka till Blekinge.


Ungefär samtidigt som Greta och Lisbeth gav sig ut på sin resa togs hyllan Nostalgi upp i produktion. Ritad av Gunnar Bolin. Hyllan har varit en storsäljare genom åren och pryder många väggar över hela världen.

 

Läs mer om Nostalgi

 

 

 

 

 

 

Design flyttar till Milano

 

Fuorisalone är en samling event som hålls på olika platser i Milano under samma dagar i April som den stora möbelmässan Salone Internazionale del Mobile äger rum. Salone och Fuorisalone är en av de viktigaste samlingsplatserna i världen för design. 

2018 fick Essem Design möjlighet att deltaga i Fuorisalone eventet Hemma - Stories of home arrangerat av den svenska organisationen Swedish Design Moves. Eventet hölls i en fin lokal i det kända designdistriktet Brera under hela Milano Design Week. 

Citat från inbjudan:

"The spilt coffee has not yet dried, the bed is still warm. Someone just left the room and you are invited to experience scenes from everyday life."

 

Källa och arrangör:
https://swedishdesignmoves.com/salon-del-mobile/

 

Produkter vi ställde ut med:
Clothing House och Triangel galgen

 

 

 

 

Anderstorp

 

Essem Design ligger i Anderstorp, en liten ort i södra Sverige. För att bidra till vår lokala miljö använder vi svenska och lokala leverantörer där det är möjligt. Slutresultatet är en skickligt utformad detalj för ditt hem, med en slutlig hand av extra omsorg och kunskap från vår engagerade personal.

 

Här bor vi

 

 

 

 

Från Haparanda till Ystad

 

Anledningen till att årgång 1951 av Sverigeloppet skrevs in i historieböckerna var den långskäggige farbrorn Gustav Håkansson. Han ansågs för gammal för att cykla loppet men trampade som utomtävlande ändå hela sträckan mellan Haparanda och Ystad. Efter att ha cyklat flera dygn i streck kom han dessutom ett drygt dygn före de som faktiskt deltog i loppet och blev därefter ”Stålfarfar” med hela svenska folket.

Ungefär samtidigt togs hyllan Classic upp i produktion. Ritad av vår egen stålfarfar – Gunnar Bolin. Hyllan har varit en storsäljare genom åren och pryder väggarna i många hem från Haparanda till Ystad.

 

Läs mer om Classic

 

 

 

 

Hej!

 

På Essem Design hälsar vi på varandra med ett Hej! Ordet hej är en del av det första intryck du och din hall kan ge till dina besökare. För att vi på Essem ska trivas tillsammans, ge våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners ett trevligt intryck följer vi tre enkla ord: LYHÖRDA | ENGARERADE | POSITIVA. Innebörden av dessa ord har vi fyllt tillsammans. 

 

 

 

 

Definition hallen enligt Wikipedia

 

En hall är ett rum i en byggnad eller lägenhet, vanligen ett entréutrymme från vilket dörrar och/eller trappor leder till övriga rum.

Under järnåldern har hall betecknat en stor byggnad av långhustyp, främst för representativa ändamål på stormannagårdar. Senare har det kommit att beteckna en stor gästabudssal i andra byggnader, eller byggnader med ett utrymme som liknar ett sådant, till exempel hallkyrka.

En hall har även kommit att syfta på en byggnad med stor volym, där försäljning av varor ske (saluhall), där varor lagras (lagerhall), där varor tillverkas (fabrikshall), där produkter av olika slag utställs (utställningshall) eller för idrottsaktiviteter (bandyhall, ishall, simhall, sporthall).

Efter att ha kunnat syfta på en entréhall, en stor öppen ingångshall har betydelsen spridit sig även till andra entréutrymmen.

 

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hall

 

Produkter på bilden: Nostalgi kroklist och Nostalgi hatt- & skohylla

                                    

Tillbaka till Essem Stories