Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till intervju

Andreas Klippinge, f. 1981 Produktdesigner

Småländsk påhittighet

 

Andreas Klippinge är formgivaren bakom Tamburin hatthylla och skohylla. Vi frågade honom kring idén bakom Tamburin och varför han gillar vårt landskap Småland så mycket.

 

Hur kom du fram till produktfamiljen Tamburin?

Produktfamiljen Tamburin kom till från min ambition att rita något "superfunktionellt". Valet föll på hallmöbler, viktiga för Svenska hem och helt oumbärliga då vårt Skandinaviska klimat har stora säsongsvariationer, som sätter våra hem på prov.

 

Hur ser din bakgrund ut?

Precis som Tamburin så kan man säga att jag är en lokal produkt från Småland, det var här jag växte upp och senare fick min utbildning. Jag har studerat hållbar design på Linnéuniversitetet i Växjö, där jag fortfarande bor och driver min designstudio. I tillägg till funktion och hållbarhet, tror jag också på kvalitet som håller över tid och precision i varje detalj.

 

Vad är så bra med Småland?

Småland är känt för att en stor grupp av företag i regionen levererar detaljer till många av de framstående möbel- och designföretagen i Sverige. Människorna i Småland är kända för sin påhittighet och sitt sätt att försiktigt ta hand om de resurserna som finns. Så med detta sagt gissar jag att detta skulle göra Tamburin till den mest typiska produkten i regionen. 

 

Få mer information om:

Tamburin hatthylla

Tamburin skohylla

 

På bilden syns Tamburin hattylla och Tamburin skohylla samt tamburmajor Skruvad , krok Gloria, galge Triangel och skohorn Index.

                                    

Tillbaka till intervju