Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till intervju

Maria Angantyr och Clara Lindencrona, f. 1979/1980
Inredningsarkitekter SIR/MSA | MFA

Lekfullhet 

 

Maria Angantyr och Clara Lindencrona är inredningsarkitekter på Ahrbom och Partner med en utbildning från Konstfack. För Essem Design har Maria och Clara designat hatthyllan Minimalisten. Vi frågade dem om deras designprocess och om de har några rekommendationer om hur man får en hall att bli mer välkomnande.

 

Hur skulle ni beskriva er design?

När vi designar produkter eftersträvar vi att skapa rena linjer för att reducera allt till produktens sanna väsen. Tillsammans med det rena och enkla vill vi addera lekfulla detaljer. Funktion är en förutsättning som ska tala för sig själv, så att användaren känner sig säker. Vi gillar att använda material som åldras med en fin karaktär samt att designen ska vara tidlös. I vårt yrke designar vi normalt möbler efter specifika utrymmen och miljöer vilket gör att uttrycken kan variera från projekt till projekt.

 

Kan ni ge tips på hur man kan få sin hall att kännas mer välkomnande?

Hallen är hemmets första intryck! Måla väggarna med en glad färg eller en trevlig tapet så kommer dina möbler att framhävas på ett fint sätt. Tänk på att noggrann ljussättning är funktionellt och ger en fin känsla. Organisera din hall med praktiska hyllor och fack för förvaring. Tänk på att lämna några krokar oanvända så att era gäster känner sig välkomna. 

 

Hitta information om minimalisten här.

 

På bilden syns hatthylla Minimalisten samt galge Triangel, spegel Tillbakablick och krok Point.

                                    

Tillbaka till intervju