Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till Essem Design

Hållbarhet

 

En av de stora utmaningarna i vår tid är att vi måste börja ta hand om vår planet. På Essem Design tror vi att det bästa sättet att ta hand om vår miljö är att skapa produkter som är formgivna och producerade för att hålla över lång tid. Vi tror på hållbarhet genom hela processen, från formgivning till leverans och garanti.

Essem Design Hållbarhetsrapport

 

Vår första produkt Nostalgi formgavs redan på 1930-talet och har sedan dess tillverkats i återvunnen aluminium. För oss är aluminium det givna materialet för krokar och konsoler till våra hatthyllor. Metallen är nämligen ett av få material som går att återanvända i evighet utan att tappa i kvalitet. Vid utveckling av nya produkter använder vi alltid material som fungerar och har minsta möjliga miljöpåverkan.

 

Det är inte bara materialet i produkterna som är viktig ur ett hållbarhetsperspektiv. Även hur produkterna tillverkas är viktigt och vid produktionen använder vi oss även av 100% grön el och vi uppfyller kraven enligt ISO 90001:2015 och ISO 14001:2015. Våra lokaler i Anderstorp är uppvärmda genom bergvärme. För att spara på transporter och för att bidra till vårt närområde så använder vi oss i största möjliga mån av svenska och lokala leverantörer. 

 

Som arbetsgivare har vi en stor möjlighet att påverka och vi håller kontinuerligt utbildningar med vår personal för att främja ett klimatsmart leverne. Eftersom vi befinner oss på en liten ort med begränsade möjligheter att åka kollektivt så är bilen ett nödvändigt ont. För att möta framtidens miljökrav så kör vi hybridbilar laddade med grön el.

 

Våra produkter är tillverkade med funktionalitet som ledord och hållbarhet är ett av våra kännetecken. Många tycker att tidens tand ger våra produkter extra karaktär. Skulle din Nostalgi-hylla av någon anledning gå sönder så har vi en garantitid på 10 år. Garantin gäller vid normalt bruk och vid produktionsfel. Är din hylla äldre än så erbjuder vi även reservdelar.

 

Vi är i ständig förbättring och förändring och arbetar kontinuerligt med att uppdatera vårt miljöarbete. 

                                    

Tillbaka till Essem Design