Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Nostalgi – en svensk designklassiker. Funktionell, anpassningsbar och tidlös

 

Nostalgihyllan lanserades 1937 och är ett med svenska hallar. Den strama och smarta designen har sett decennier av trender komma och gå, men den har alltid hittat hem hos nya inredare längs med vägen.

Elegans, om och om igen

 

Hatt- och skohyllan har sedan första början tillverkats av återvunnet aluminium – ett av få material som kan återanvändas om och om igen utan att förlora i kvalitet. På Essem Design värnar vi vår miljö, bland annat genom att skapa produkter som håller över tid. Nostalgi hatt- och skohylla är ett bevis för detta och bär på vad vi tycker är essensen av svenskt möbelformgivning.

Gjord för att passa alla hallar

 

Ingen hall är den andra lik, varken i storlek eller stil. Med Nostalgis system av rundstav och konsol möjliggörs en sömlös anpassning till ditt hallutrymme. Rundstaven kommer i längden en meter, men kan kapas efter önskad längd eller så kan hyllan förlängas med hjälp av en mellankonsol och mer rundstav. Det generösa utbudet av färger och material gör att den kan matchas till just din hall.

Ett välkomnande hem

 

Vi är stolta över att erbjuda våra Nostalgi-produkter i vitt skiljda material och färger, så du kan anpassa och styla efter eget huvud eller inspiration. Med högkvalitativa material kan du vara säker på att dina val inte äventyrar slutproduktens prestanda eller hållbarhet. Men de kommer att påverka stämningen i din hall.

Ek/Aluminium
Från 1569,00 SEK
Nostalgi kroklist har sitt ursprung från vår klassiska hatthylla Nostalgi formgiven av Gunnar Bolin. Konsolerna tillverkas av återvunnen aluminium som förenas av rundstav i trä, metall och aluminium.
Ek/Aluminium
Från 1615,00 SEK
Hatthyllan och skohyllan Nostalgi ritades 1937 av Gunnar Bolin. Hyllan har kommit och gått genom decennierna, men ses idag som en klassiker i svensk möbelhistoria.
Ek/Aluminium
Från 2089,00 SEK
Hatthyllan Nostalgi 291 togs fram redan på 40-talet. Den blev ett uppskattat alternativ till den klassiska föregångaren Nostalgi, eftersom en hel del förfrågningar om en djupare hatthylla med ett större utrymme för galgar hade kommit in.

Nostalgi-familjen

 

Nostalgi har funnits med oss ​​länge och stått trogen i ur och skur. Strax efter att det första hatt- och skostället introducerades kom Nostalgi 291 ut, med en extra tillagd rundstav ökar det mängden förvaring och plats för galgar. Mer än 80 år senare tog vi fram en bänk och en galge till familjen ihop med designern Roger Persson, och vi kunde inte vara mer stolta över att fortsätta förvalta arvet från Gunnar Bolin och Nostalgi.

Nostalgi bänk svart/svart
Nostalgi galge svart

Gunnar Bolin

 

Möt den envisa formgivaren bakom Nostalgi. Gunnar Bolin föddes 1919 i Anderstorp, Småland och hade ingen lust att ta över släktens gård. Efter en rad tillfälliga jobb bestämde han sig för att starta ett eget metallgjuteri. Tack vare sin envishet och formkänsla lyckades Bolin bli framgångsrik och Nostalgi-familjen gör det tydligt varför. Än idag fortsätter Bolins insats att lämna avtryck i svensk möbeldesign.