Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till inspiration

Press

Essem Design är synonymt med hemmets första rum — hallen. Essem Design är det personliga företaget som ska utveckla, tillverka och marknadsföra hållbar, funktionell och designad hallinteriör för privata och offentliga miljöer på en global och digital marknad. Nedan samlar vi våra pressmeddelanden vars innehåll är fritt att använda i era medier. 

 

Så får du ordning på familjehallen

 

Som barnfamilj kan det kännas som en stor utmaning i att hitta en fungerande struktur för
hallen. Många förknippar hallen med stress på grund av svårigheten att enkelt komma iväg på morgonen. Essem Design vill därför dela med sig av sina hallösningar som kan underlätta för barnfamiljen.

I familjehallen kan det krävas extra omtanke gällande förvaring och struktur för att få en smidigare vardag. Det är lätt att det blir stök i hallen hos barnfamiljer vilket i sin tur kan göra det svårt att komma iväg på morgonen. En tydligare struktur och organisering av varje persons tillhörigheter kan dock underlätta. Det finns småknep för att barnfamiljen ska lyckas behålla hallens funktion men samtidigt inte behöva kompromissa på hallens form och utseende. Dessa kretsar kring att skapa fler förvaringsmöjligheter, skapa bestämda förvaringsplatser och en lättillgänglighet för alla familjens medlemmar. Nedan kan du ta del av Essem Designs 5 främsta tips.

5 enkla tips för att få bättre ordning i familjehallen

1. Märk och tilldela krokar till barnen

Att märka förvaringsplatser samt krokar till varje familjemedlem är ett effektivt sätt att få mer ordning i hallen. Att ha sin egna förvaringsplats gör det både enklare att hitta sina saker men också att hålla ordning i hallen. Det kan också göra att barnen blir mer benägna att hålla koll på sin egna förvaring då de känner ett större ansvar när det är en egen utsedd plats.

 

2. Väggförvaring som rymmer de lösa föremålen

För många familjer finns det ett behov att utse en plats där småsaker enkelt kan placeras när vi kommer hem. Att placera förvaring på väggen kan vara en bra lösning. Essem Designs Ulrika förvaring är ett bra sätt att förvara sådana föremål såsom barnens vantar eller hörlurar.

 

3. S-krokar för att flytta ner förvaring på hatthyllan

Att förvara korgar på hatthyllan är väldigt effektivt men för de minsta i familjen blir det svårt att nå upp till. En enkel lösning på det är att använda sig av så kallade S-krokar. Om du har en hatthylla i nät kan du enkelt använda S-krokarna för att placera korgarna undertill hatthyllan istället.

 

4. Mångsidiga krokar — funktionella och platseffektiva

Mångsidiga krokar underlättar i hallen som måste rymma tillhörigheter för fler personer. Genom krokar som tillåter mer än ett sätt att hänga sina saker på blir det enklare att hänga upp fler saker samtidigt utan att det blir oreda.

 

5. Krokar intill ytterdörren för att förvara barnens använda ytterkläder

Blöta jackor och leriga vantar kan lätt skapa oreda i hallen, speciellt om det inte finns en given plats vart de kan förvaras. Det är därför väldigt smidigt att intill ytterdörren placera en krokrad som är avsedd för barnens använda ytterkläder när de kommer hem. Det skapar inte enbart struktur för var barnens ytterkläder ska förvaras utan gör det även lättare att hålla hallen ren.

Så får du den lilla hallen att upplevas större

 

Små hallar kan skapa extra krav på en hallinteriör som lyckas behålla både funktionalitet såväl som ett välkomnande intryck till hemmet. Vintern sätter ytterligare behov av omtanke och planering av hallens funktion då mer platskrävande ytterplagg måste rymmas. Men det finns enkla knep som kan göra att hallen upplevs större — här är Essem Designs 4 tips för den mindre hallen.

Än kommer vintern hålla i ett tag till vilket även innebär att de stora vinterytterplaggen kommer förbli i hallen. Hallen är första mötet av ett hem och kanske just därför är av extra vikt för att sätta ett bra första intryck. Det sätter därför krav på en hallinteriör som både är funktionell och inbjudande. Specifikt för små hallar kan man behöva smarta lösningar för att behålla rymligheten och kunna förvara ytterplaggen på ett effektivt och snyggt sätt. Nedan kan du ta del av Essem Designs 4 främsta tips för att få det lilla hallen att kännas rymligare.

4 enkla knep som får den lilla hallen att kännas större

1. Speglar får utrymmen att upplevas större än vad de egentligen är

Att placera en spegel i hallen är inte enbart praktiskt inför att man ska lämna hemmet — användning av speglar är ett smart sätt att få hallen att upplevas större. Det skapar en känsla av djup samt skapa ljus i rummet vilket gör att det upplevs rymligare.

 

2. Förvara enbart säsongens kläder framme. Resten kan packas undan

En vanlig miss i hallen är att man låter för mycket ytterplagg hänga framme. Det gör en avsevärd skillnad att enbart det nödvändiga som används under den specifika säsongen får hänga framme. Resten kan med fördel förvaras i en garderob alternativt i förråd.

 

3. Kombinera en hatt- och skohylla för att nyttja utrymmet maximalt

En kombination av hatt- och skohylla i hallinteriören är viktigt för svenska hem. Det skandinaviska klimatets stora växlingar genom årstiderna, ställer höga krav på att hallens interiör har hög prestanda och kan förvara många av våra platskrävande ytterplagg.

 

4. Vertikal förvaring — ett effektivt sätt att använda ytor

För mindre utrymmen är vertikal förvaring ett smart sätt att förvara ens tillhörigheter. Det är ett effektivt sätt att utnyttja rummets höjd istället för att sprida ut interiören i hela rummet. Detta resulterar i att man kan skapa fler tomma utrymmen vilket gör att hallen känns luftigare och större.