Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

                                    

Tillbaka till kundservice

Retur och reklamation

 

Vänligen läs våra köpvillkor för detaljerade villkor, regler och priser för returer och reklamationer. Kontakta alltid oss på kundtjänst innan du gör en retur. Detta gör du enklast genom vårt formulär Retur- & reklamation.  

Retur

Vi på Essem Design vill självklart att du ska vara nöjd med din vara. När du handlar hos oss har du 14 dagars ångerrätt i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Efter att du har anmält din retur till oss genom vårt formulär Retur- & reklamation, och vi har godkänt den, använder du den medföljande returfraktsedeln och så har du sedan 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Kom din vara med Postnord eller Schenker hemleverans så skickar vi en returfraktsedel till dig. Observera att du aldrig ska returnera en vara utan att kontakta oss först.

Du får självklart t.ex. plocka upp och titta på varan, men produkten ska skickas tillbaka i originalskick och i originalförpackning.

 

Vid en retur tar vi 100 SEK i returavdrag.

 

Undantag från ångerrätten  

Ångerrätten gäller enbart lagervaror, då beställningsvaror sätts i produktion efter din beställning som konsument och tillverkas just för dig. Det gäller inte heller vid köp av artiklar från Essem Design Arkivet. Det står tydligt vid de produkter som är undantag.

 

Återbetalning 

Återbetalning och kreditering av din retur minus returavdraget 100 SEK görs inom senast 30 dagar från det att vi mottagit och godkänt din retur. Återbetalningen sker via/med samma betalmetod som valdes vid din beställning. 


Reklamation 

Alla reklamationer, skadade eller felaktiga varor, ska anmälas till oss snarast efter mottagen leverans, särskilt viktigt är det vid misstanke om fraktskada (se fraktskador under leveransvillkor). Ta bilder på skadan som du kan skicka till oss tillsammans med din reklamation innehållande ordernummer och dina kontaktuppgifter. Du gör detta enklast via formuläret Retur- & reklamation.  

 

Avvikelser i naturmaterial 

Alla naturmaterial såsom gjuten aluminium, trä o.s.v. kan ha naturligt förekommande avvikelser. Exempelvis kan det förekomma i de gjutna delarna, såväl som att trä kan variera gällande var träets ådringar ligger. Detta är inte något som nödvändigtvis berättigar en reklamation, eftersom det är en naturlig del av materialet. 

 

Vid en godkänd reklamation står vi som leverantör för alla kostnader som kan kopplas till reklamationen, inklusive all frakt. 

 

                                    

Tillbaka till kundservice