Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

4 enkla knep för att ljusa upp hallen

 

Det är enkelt att hallen känns avlägsen i hemmet – för många förblir det ett mörkt och oinspirerande rum. Men det finns enkla åtgärder att ta till för att ljusa upp hallen och på så sätt skapa ett mer inbjudande första intryck av hemmet. Nedan är Essem Designs 4 främsta tips för att ljusa upp den murriga hallen.

Med avsaknad av fönster och naturligt ljusinsläpp kan det vara en utmaning att ljusa upp hallen. För många förblir rummet murrigt oavsett årstid. Men det finns några enkla inredningsknep som kan underlätta – nedan listar Essem Design några av sina främsta tips för att ljusa upp hallen. 

 

Öppna upp hallinredningen

Öppna förvarings lösningar hjälper till med att ljusa upp i hallen. Att ersätta den stängda otympliga garderoben med kroklister alternativt en hatthylla kan öppna upp hallen och släppa in det ljus som finns tillgängligt. Det är viktigt att rensa bort de saker du inte behöver ha hängandes framme.

Spegel för liten hallEssem Designs klassiska kroklist med “skolkrokar” är en utmärk inredningsdetalj som är funktionell samtidigt som den öppnar upp i hallen.

 

Se över färg- och materialvalen för hallen

Det är sen gammalt att ett rum med ljusa väggar, tak och golv upplevs luftigare och ljusare. Men även färg- och materialvalen i inredningen har stor betydelse. Blanka inredningsdetaljer hjälper till att reflektera ljus vilket gör att ditt rum kommer att kännas ljusare. Ta in blanka detaljer i exempelvis krokar i aluminium eller en hatthylla i mässing.

Klädkrokar för liten hallBlanka inredningsdetaljer tenderar att ljusa upp ett rum då de kan reflekteraljus. På bild är Essem Designs Dekorativ i vit och mässing.

 

Speglar reflekterar och ljusar upp

Speglar får inte enbart utrymmen att upplevas större än vad de egentligen är – det är även en bra lösning för att ljusa upp hallen. Speglar fångar upp det ljus som kommer in i ett rum och reflekterar detta vidare vilket ljusar upp resten av rummet. Placera enstor spegel på väggen så kommer du få en ljusare och dessutom en mer praktisk hall.

hatthylla och skohylla för liten hallSpeglar får inte enbart ett rum att upplevas större –det ljusar även upp. På bild är Essem Designs spegel Tillbakablick.

 

Samla förvaringsutrymmen

Att hålla samman de olika inredningsdetaljerna i hallen är viktigt för att öppna upp och låta ljus komma in i hallen. Ett bra tillvägagångssätt är så kallad vertikal förvaring – genom att utnyttja rummets höjd istället för att sprida ut interiören i hela rummet kan ljus lättare ta sig in i hallen. Detta resulterar i att man kan skapa fler tomma utrymmen vilket gör att hallen känns både luftigare och ljusare.

Krokar och hatthylla för liten hallPå bild är Classic hatthylla kombinerad med Mama krokar i en vertikal uppsättning.

 

 

Utvalda produkter för att ljusa upp hallen

Svart struktur
Från 288,00 SEK
Med kroken Papa har formgivaren Stefan Borselius försett Essem Designs sortiment med en robust hängare. Krokens kraftiga fundament och långa arm ger ett unikt utseende och möjliggör att flera plagg kan hängas på varandra.
Björk/Svart
Från 1013,00 SEK
Klassisk kroklist med "skolkrokar". Finns i en mängd olika utföranden och bredder för att passa in hos dig.
Vit/Mässing
Från 2029,00 SEK
Dekorativ sattes i produktion redan på 60-talet. Designad av Gunnar Bolin med inspiration från en liknande kroklist som han såg hemma hos sin svärmor. Genom årtiondena har den varit populär på grund av dess robusthet och praktiska egenskaper men framförallt för att den passar bra i mindre utrymmen.

Björk
Från 2688,00 SEK
Spegeln Tillbakablick, formgiven av designstudion Bedow, blickar tillbaka till Shakerrörelsens ödmjuka formgivning. Dess praktiska design innebär att den enkelt kan flyttas. Tillverkad av björkplywood som har oljats eller betsats. Finns i utförande rund och rektangel.
Svart/Svart
Från 1620,00 SEK
I slutet av 1950-talet ritade Gunnar Bolin hatthyllan Classic. Dess runda former bröt ny mark och har skonat många huvuden från vassa kanter.
Svart struktur
Från 288,00 SEK
Jonas Bergfeldts krok Mama är en själfull krok som med öppna armar ger ett varmt välkomnande. Mama har tilldelats designpriset »Utmärkt Svensk Form« och har flera gånger uppmärksammats i internationella utställningar.