Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Nya tillägg till Nostalgifamiljen – Nostalgi Bänk och
Nostalgi galge.

Nytt kapitel för Nostalgi

 

Vi är glada att introducera vårt senaste tillskott i familjen – produkter designade för att möta samma funktionella excellens och mångsidighet som vårt befintliga hatt- och skohylla. Nostalgi har varit med oss under lång tid och har stått emot tidens prövning. År 1937 designade Gunnar Bolin den ursprungliga hatt- och skohyllan – nu ansedd som en svensk möbelklassiker. Kort därefter kom Nostalgi 291 ut med en extra tillagd stång som tillät för mer förvaring och plats för galgar. 87 år senare lägger vi till en bänk och en galge i familjen. Vi kunde inte vara mer stolta över att fortsätta berättelsen om Nostalgi.

 

Designern Roger Persson blev involverad i ett tidigt skede, och vi identifierade hans profil och tidigare bedrifter som ideala kvalifikationer för att fortsätta Gunnar Bolins arv och utöka produktutbudet i Nostalgi-familjen.

 

Fakta

Nostalgi bänk kommer komma i samma utföranden och längder som övriga familjemedlemmar. Mått för en grunddel kommer vara 1000x450x350 mm (BxHxD). Priset kommer starta från 9000 SEK inkl. moms. 

Nostalgi galge kommer komma i klarlackad ek, svartmålad och vitmålad ask, alla med Satinkrok. Mått för galgen kommer vara 410x204 mm (BxH). Priset för ett tre-pack kommer ligga på 625 SEK inkl. moms. 

Nyheterna kommer finnas tillgängliga för köp från och med 1 juli 2024. 

Nostalgi Bänk designad av Roger Persson

Nostalgi galge designad av Roger Persson

Samtal med designern Roger Persson

 

Hej Roger! Vem är du?

Jag heter Roger, en industridesigner med en MFA-examen från HDK i Göteborg och School of Visual Arts i New York. Jag har drivit mitt eget företag i Göteborg sedan 2009, specialiserat på möbel- och belysningsdesign. Min portfölj sträcker sig bortom möbler och inkluderar design för allt från leksaker till strömbrytare. Några av mina framstående kunder inkluderar Swedese, Karl Andersson & Söner, Belid och FOC.

Vad var viktigt för dig i utvecklingen av Nostalgi?

Vid vidareutvecklingen av Nostalgi var en huvudprioritet att bibehålla en stark koppling till den befintliga Nostalgi-familjen. Att säkerställa att den nya bänken smidigt kompletterar äldre delar som Nostalgi hatt- och skohyllan var avgörande. Detta uppnåddes genom att införliva specifika designdetaljer, såsom de karakteristiska runda stängerna och sidorna av gjuten aluminium med cylindriska koppar, vilka är distinkta drag för Nostalgi-serien. Och slutligen, att tänka på funktionalitet under produktion, montering och användning.

 

Berätta om designprocessen, vart börjar du?

Efter att den första konceptskissen – en bänk kombinerad med skoförvaring – hade tagits fram, genomfördes en omfattande formanalys för att identifiera de väsentliga designelement som krävdes för att integrera den i Nostalgi-produktlinjen. Samtidigt tillverkades fullskaliga prototyper av trä för att utvärdera faktorer som funktion, storlek och hållbarhet.

Med tanke på att bänkens sidor är gjutna i aluminium, likt tidigare Nostalgi-produkter, var ytterligare förfining nödvändig i konstruktionen för att säkerställa alla önskade funktioner. Detta utökade arbete var avgörande för att uppnå den tänkta designen och bana väg för produktionen av gjutformar.

 

Hur skapar man en välkomnande hall enligt dig?

För att skapa en välkomnande hall försöker jag ofta att anpassa mig till husets eller lägenhetens helhetsanda och stil. Det är avgörande att tänka på de nödvändiga funktionerna för entrén och noggrant planera förvaringslösningar i alternativa områden. Detta tillvägagångssätt är nyckeln till att uppnå både funktionalitet och en trevlig atmosfär i hallen.