Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Essem Design lanserar klassiska serien Nostalgi i nytt hållbart material

 

Med ambitionen att ta fram klassiska produkter som håller över tid släpper nu Essem Design serien Nostalgi i nytt hållbart material under namnet Marine Bamboo. Det snabbväxande grässlaget bambu gör den nya Nostalgi-varianten hållbar samtidigt som de behåller sin tidlösa finish.

En regnig höstkväll 1937 ritade Gunnar Bolin hatt- och skohyllan Nostalgi. Hyllan har genom årtiondena blivit en klassiker i svensk möbelhistoria. Essem Design presenterar nu klassikern i ett nytt hållbart materialval – FSC-certifierade Marine Bamboo. Nostalgis klassiska design i kombination med bambuns egenskaper skapar en hållbar produkt som kan leva vidare i ytterligare 85 år.

 

– När vi tar fram nya produkter strävar vi alltid efter att de ska hålla både stil- och kvalitetsmässigt över tid. Materialvalet blir en viktig grundsten för att skapa hållbar interiör. Vi är därför väldigt glada att få in Nostalgi produkterna i nya materialet Marine Bamboo. Det är ett väldigt spännande material med fantastiska hållbarhetsfördelar, berättar Robert Bladh, VD och marknadschef på Essem Design.

 

Bambu är till skillnad från träslag ett sorts gräs som växer helt organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning. Det är ett extremt snabbväxande grässlag med en densitet på 1,200 kg/m3 vilket gör den starkare än ek och många andra hårda träslag. Bambun som används till Nostalgiprodukterna kan skördas efter 4-5 år – för att sätta det i perspektiv så krävs det 40-100 år innan ett träd med samma kvalité kan avverkas. Bambun bidrar dessutom med en minskning av CO2 då den absorberar 5% mer koldioxid än andra växter och ger ut 35% mer syre än andra träd.

 

Det nya materialet Marine Bamboo lanseras under november 2022 och kommer finnas tillgänglig till hatt- och skohyllorna Nostalgi och Nostalgi 291 samt till Nostalgi kroklist.

 

Essem Designs hatthylla Nostalgi 291 i Marine Bamboo och vita konsoler av återvunnen aluminium. 
Foto: Anne Valeur

Utvalda produkter för Essem Designs lansering av bambu.

Marin bambu/Vit
Från 1553,00 SEK
Hatthyllan och skohyllan Nostalgi ritades 1937 av Gunnar Bolin. Hyllan har kommit och gått genom decennierna, men ses idag som en klassiker i svensk möbelhistoria.
Marin bambu/Vit
Från 2008,00 SEK
Hatthyllan Nostalgi 291 togs fram redan på 40-talet. Den blev ett uppskattat alternativ till den klassiska föregångaren Nostalgi, eftersom en hel del förfrågningar om en djupare hatthylla med ett större utrymme för galgar hade kommit in.
Vit
Från 190,00 SEK
Få extra upphängning till din Nostalgi hatthylla med 2-pack ankarkrok.