Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Essem Designs julguide: Fem produkter som nästan är för vackra för att ge bort

 

Känner du? Det finns något i luften och det handlar inte bara om doften av pepparkakor, saffransbullar och andra juldelikatesser. Kärlekens och familjens högtid närmar sig alltmer, och många människor börjar fundera över vad de kan ge sina föräldrar, syskon, vänner och bekanta i julklapp. Utbudet är lika överväldigande som priserna. Därför sätter det svenska familjeföretaget Essem Design i år fokus på fem produkter som uppfyller alla kriterier för en lyckad julklapp.

Mama behöver alla

Jonas Bergfeldts väggkrok Mama är en särskilt hjärtlig krok som välkomnar dig hem med öppna armar. Den stilrena designen är återhållsam men samtidigt inbjudande. Oavsett om du monterar den i en smal hall eller använder den som en liten hjälpare i badrummet, så finns Mama alltid där för dig. Kroken har vunnit designpriset "Utmärkt svensk design" och har belönats vid flera internationella utställningar.

 

Mama finns i färgerna svart struktur, vit, röd, grangrön, beigegrå, faluröd och violettblå.

 

Pris från 288.00 SEK.

 

Och självklart även Papa


Inte bara mammor har en egen väggkrok: Essem Design har även skapat en namne för alla fäder. Med Papa har designern Stefan Borselius utökat sortimentet med en robust upphängare. Den stabila basen och den långa armens unika utseende gör det möjligt att hänga flera klädesplagg ovanpå varandra på den här kroken.

 

Papa finns i färgerna svart struktur, vit, grangrön, beigegrå, faluröd och violettblå.

 

Pris från 288.00 SEK.

 

Inspirerad av pekfingret


Det har aldrig varit lättare att sätta på sig sina skor än med Index. Genom att avstå från all överflödig dekoration överraskar skohornet Index med sin renodlade funktionalitet. Designen är minimalistisk och användningen otroligt enkel. Namnet Index härleds från pekfingret, som man vanligtvis använder för att ta på sig skor – en smart idé från designstudion Bedow.

 

Index finns i svart struktur eller vit.

 

Pris 233.00 SEK.

 

I backspegeln

Spegeln Tillbakablick, designad av designstudion Bedow, är ett vittnesbörd om Shaker-rörelsens blygsamma design. Dess funktionella design innebär att den enkelt kan monteras och flyttas. Modellen finns i oljad eller betsad björkplywood, i runt eller rektangulärt utförande.

 

Pris från 2688.00 SEK.

 

Ulrika - snyggt förvarad

Funderar du också på var du ska förvara alla småsaker i hallen för vilka det saknas en hylla eller ett skåp? Ulrika är svaret. Förvaringspåsen monteras snabbt och enkelt på väggen och så har du en lösning för halsdukar, mössor och handskar eller till och med cykelnyckeln. Modellen är tillverkad av spillmaterial som uppstår vid tillverkningen av hatthyllan Nostalgi. Tillsammans med ullfilt och vegetabiliskt garvat läder imponerar Ulrika också med sina hållbarhetsaspekter.

 

Pris 1845.00 SEK.

Nedladdning:

Bilder

Selected products for Essem Designs launch of the Endless hook.

Grangrön struktur
Från 288,00 SEK
Jonas Bergfeldts krok Mama är en själfull krok som med öppna armar ger ett varmt välkomnande. Mama har tilldelats designpriset »Utmärkt Svensk Form« och har flera gånger uppmärksammats i internationella utställningar.
Naturull/Svart
Från 1845,00 SEK
Ulrika Förvaring är tillverkad av spillmaterial från produktionen av vår hatthylla Nostalgi. Tillsammans med ullfilt och vegetabiliskt garvat läder är det en smart lösning för halsdukar, mössor och vantar, eller för cykelnyckeln.
Svart
Från 233,00 SEK
Genom att reducera all överflödig dekoration återstår endast funktion. Index är ett skohorn i sin mest raffinerade form.