Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Så gör du hallen redo för höst

 

Hösten är här och det kallare vädret ställer högre krav på hallen. När höstkläderna plockas fram kan det bli svårare att hålla ordning på hallen – tjocka ytterkläder, blött väder och lerigt underlag samt fler accessoarer som vantar och paraplyer gör att hallen behöver extra omtanke. Essem Design ger sina främsta tips på hur du gör hallen redo för hösten.

Det är tyvärr dags att städa ut sommaren men höstmyset väntar. Under höst- och vintermånaderna är det av extra vikt att se över hallen. Se till att rusta hallen innan kylan kommer på riktigt så att hallen kan behålla sin ordning och förvara höstkläderna. Att säsongsanpassa hemmet är särskilt betydande i hallen då övergången från sommar till höst skapar helt andra behov.

 

 

Förvara saker säsongsvis

Troligtvis det viktigaste för att förbereda hallen för kallare väder är att se till att det som hänger framme är säsongsanpassat. Det är hög tid att att packa undan sommargarderoben och istället ge plats till höstens tillbehör. Det som används dagligen kan hänga framme på hatthyllan medan resterande kan med fördel hängas undan i stängda garderober alternativt vikas i lådor – eller att föredra att stoppa undan saker som inte kommer användas förens våren i ett förråd.

Ett bra sätt att förvara lösa föremål när hösten kommer är Ulrika.

 

En kombinerad hatt- och skohylla

Just under hösten blir en kombinerad hatt- och skohylla av extra vikt. Hatthyllan behöver klara av att förvara stora och tyngre ytterkläder. Därför rekommenderas att investera i en hatthylla med både hängare och utrymme för galgar. Höstvädret medför även leriga och blöta skor vilket gör att en ordentlig skohylla kan underlätta så att inte golvet tar skada. Kolla in våra hatthyllor och skohyllor.

 

Extra förvaringsmöjligheter

Se till att ge plats för extra förvaring under höstmånaderna. Exempelvis kan ytterligare väggförvaring såsom krokar och fack underlätta förvaringen av höstens plagg. Även en portabel klädhängare kan vara ett alternativ. Genom att skapa ytterligare förvaringsmöjligheter blir det lättare att hålla ordning på lösa föremål så som vantar och mössor. Kolla in våra klädställningar.

Med en snygg klädställning kan du skapa ytterligare förvaring när höstkläderna ska fram. Här används Clothing house.

 

Krokar intill ytterdörren

Att placera krokar intill ytterdörren är ett enkelt sätt att underlätta när man kommer hem från ett regnigt höstväder. På så sätt blir det enkelt hänga av blöta tillbehör direkt vid ytterdörren för att undvika att dra in lera och det blöta till resten av hemmet. Se till att investera i krokar som klarar tyngre ytterkläder där det går att hänga sina saker på mer än ett sätt. Här hittar du våra krokar.

 

 

Utvalda produkter för att göra hallen höstredo

Björk/Svart
Från 1553,00 SEK
Hatthyllan och skohyllan Nostalgi ritades 1937 av Gunnar Bolin. Hyllan har kommit och gått genom decennierna, men ses idag som en klassiker i svensk möbelhistoria.
Svart struktur
Från 288,00 SEK
Med kroken Papa har formgivaren Stefan Borselius försett Essem Designs sortiment med en robust hängare. Krokens kraftiga fundament och långa arm ger ett unikt utseende och möjliggör att flera plagg kan hängas på varandra.
Svart
Från 2838,00 SEK
Spegeln Tillbakablick, formgiven av designstudion Bedow, blickar tillbaka till Shakerrörelsens ödmjuka formgivning. Dess praktiska design innebär att den enkelt kan flyttas. Tillverkad av björkplywood som har oljats eller betsats. Finns i utförande rund och rektangel.

Naturull/Vit
Från 1845,00 SEK
Ulrika Förvaring är tillverkad av spillmaterial från produktionen av vår hatthylla Nostalgi. Tillsammans med ullfilt och vegetabiliskt garvat läder är det en smart lösning för halsdukar, mössor och vantar, eller för cykelnyckeln.
Svart
Från 5655,00 SEK
Olika hus och stugor ligger bakom inspirationen till klädställningen Clothing House, som är designad av Ola Giertz. Kläderna får sitt eget hus som enkelt kan flyttas runt och blir hängare för gästernas ytterplagg och förvaring för dina kläder.
Svart
Från 412,00 SEK
Galge tillverkad i ett stycke bockat stål. Hängarens rundade hörn minskar risken för att kläder fastnar och riskerar att repas.