Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Enkla tips för att få ordning på hallen

 

Hallen är för många ett knepigt rum. Det är första intrycket man får av ett hem, trots detta blir det ofta bortprioriterat och slutar upp i en röra. Att börja året med att organisera hallen kan minska stressen och skapa en mer harmonisk vardag. Essem Design vill ge sina främsta tips på hur du enkelt kan gå från kaos till ordning i hallen.

Nytt år och nystart i hemmet. Nya året kan vara en bra påminnelse på att rensa och organisera i hemmet. För många är hallen det rum i hemmet som får minst omtanke–vilket gör att det lätt slutar i en röra. Struktur i hallen blir avgörande för att hålla rent och få ordning på alla ytterkläder och lösa objekt så som nycklar och post.

 

Inventera hallens förvaringsutrymmen

Att se över sina förvaringsutrymmen är ett bra första steg mot en organiserad hall. Finns det tillräckligt med förvaringslösningar för alla ens tillhörigheter? Om inte är detta en viktig första aspekt att åtgärda. Det finns många olika sätt att skapa mer förvaring; att addera korgar ovanpå hatthyllan, lägga till extra krokar eller annan väggförvaring kan vara en välfungerande lösning.

På bild är Essem Designs väggförvaring Ulrika som fungerar utmärkt för att få ordning på och förvara lösa objekt.

 

Kategorisering och märkning av ägodelar

För att lyckas hålla hallen strukturerad långsiktigt är det viktigt att alla ens tillhörigheter har en avsedd plats. Att kategorisera och märka ägodelar underlättar för att behålla hallens funktionalitet. Det är att rekommendera att tilldela förvaringsutrymme till alla familjemedlemmar; till exempel varsin krok alternativt ett eget hyllplan i garderoben.

Att tilldela alla varsin krok är ett bra sätt att strukturerahallen. På bild är Essem Designs Mama krok.

 

Förvara saker säsongsvis

Det nya året är här och långsamt närmar sig även våren. Att gå in i ny säsong är en bra påminnelse på att rensa ut i hallen och att se till att det som hänger framme är säsongsanpassat. Det som används dagligen kan hänga framme på hatthyllan medan andra plagg kan packas undan i garderob eller förvaringslådor.

Hatthyllan är till för att förvara de vardagliga föremålen och göra de mer lättillgängliga. På bild används Essem Designs klassiska Nostalgi 291 hatthylla.

 

Gå igenom, sortera och rensa dina tillhörigheter

För att underlätta i vardagen bör det som används dagligen vara lättillgängligt, resterande kan däremot förvaras eller rensas undan. Detta ger hallen ett mer harmoniskt och luftigare intryck. Att förvara föremål nedpackade tar mindre utrymme och ger i stället plats till vardagliga tillbehör.

På bild är Essem Designs Clothing House, en perfekt portabel klädställning för att enkelt få en översikt av sina tillhörigheter.

 

 

Utvalda produkter för att organisera hallen

Svart/Ek
Från 2560,00 SEK
En robust och välgjord hatthylla som hämtar sitt uttryck från Classic-modellen, men som istället för stålrör använder formpressat trä; bok, björk och ek i konsolerna. Finns som hatt- och skohylla.
Naturull/Vit
Från 1845,00 SEK
Ulrika Förvaring är tillverkad av spillmaterial från produktionen av vår hatthylla Nostalgi. Tillsammans med ullfilt och vegetabiliskt garvat läder är det en smart lösning för halsdukar, mössor och vantar, eller för cykelnyckeln.
Svart
Från 412,00 SEK
Galge tillverkad i ett stycke bockat stål. Hängarens rundade hörn minskar risken för att kläder fastnar och riskerar att repas.

Grangrön struktur
Från 288,00 SEK
Jonas Bergfeldts krok Mama är en själfull krok som med öppna armar ger ett varmt välkomnande. Mama har tilldelats designpriset »Utmärkt Svensk Form« och har flera gånger uppmärksammats i internationella utställningar.
Ask/Svart
Från 2844,00 SEK
Hatthyllan Nostalgi 291 togs fram redan på 40-talet. Den blev ett uppskattat alternativ till den klassiska föregångaren Nostalgi, eftersom en hel del förfrågningar om en djupare hatthylla med ett större utrymme för galgar hade kommit in.
Vit
Från 5655,00 SEK
Olika hus och stugor ligger bakom inspirationen till klädställningen Clothing House, som är designad av Ola Giertz. Kläderna får sitt eget hus som enkelt kan flyttas runt och blir hängare för gästernas ytterplagg och förvaring för dina kläder.