Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp
Inreda liten hall

På bilden ser du en Kroklist 2 samt ett Index skohorn.

 

Inreda liten hall - Så upplevs den större

 

Små hallar kan skapa extra krav på en hallinteriör som lyckas behålla både funktionalitet såväl som ett välkomnande intryck till hemmet. Vintern sätter ytterligare behov av omtanke och planering av hallens funktion då mer platskrävande ytterplagg måste rymmas. Men det finns enkla knep som kan göra att hallen upplevs större — här är Essem Designs 10 tips för att inreda en liten hall.

Det omväxlande och i många fall hårda Skandinaviska klimatet sätter höga krav på hallen som rum. Platskrävande ytterkläder, många lösa accessoarer och skor kan få svårt att rymmas i en mindre hall. Att inreda en liten hall kräver därför smarta inredningslösningar som både är funktionella och skapar ett varmt första intryck. Nedan kan du ta del av Essem Designs 10 främsta tips för att få den lilla hallen att kännas rymligare.

 

 

10 enkla knep som får en liten hallen att upplevas större

 

1. Speglar får utrymmen att upplevas större än vad de egentligen är

Att placera en spegel i hallen är inte enbart praktiskt när man ska lämna hemmet – speglar är även ett smart sätt för att få hallen att upplevas större. Speglar skapar ljus och en känsla av djup vilket gör att hallen upplevs rymligare.

Klara är vår helkroppsspegel som fungerar väl i de flesta miljöer – även för den mindre hallen.

 

2. Förvara enbart säsongens kläder framme. Resten kan packas undan

En vanlig miss är att låta för många ytterplagg hänga framme i hallen. Att enbart låta säsongens kläder som man använder dagligen hänga framme gör stor skillnad. Resterande kläder kan man med fördel förvara i en garderob alternativt i förråd.

Med sina infällbara krokar är kroklisten Dekorativ perfekt för den lilla hallen.

 

3. Ersätt de otympliga garderoberna med öppna inredningslösninga

En hatthylla, kroklist och krokar är bra alternativ till den stängda otympliga garderoben. När hallinredningen öppnas upp får vi in mer ljus vilket leder till att rummet upplevs större.

Essems klassiska kroklist med skolkrokar finns i en mängd utföranden och fungerar väl till en mindre hall.

 

4. Hitta en enhetlig och ljus färgskala i hallen

Många hallar har inget naturligt ljusinsläpp – därför blir färgvalen i synnerhet viktiga för detta rum. Att använda sig av en enhetlig färgskala för både väggar och interiör får hallen att kännas luftigare. Vitt är inte det enda alternativet – även andra ljusare kulörer med en kall underton fungerar väl till exempel grått, grönt eller blått.

En ljusare blå som väggfärg är ett bra alternativ för en mindre hall. På bild är Wall Pocket och spegeln Tillbakablick.

 

5. Kombinera en hatt- och skohylla för att nyttja utrymmet maximalt

En kombination av hatt- och skohylla är viktigt för mindre hallar. Det skandinaviska klimatets stora växlingar genom årstiderna, ställer höga krav på att hallens interiör har hög prestanda och kan förvara många av våra platskrävande ytterplagg.

Att kombinera klassiska Nostalgi hatt- och skohyllan går aldrig fel.

 

6. Häng hatthyllan högre än vanligt för att skapa en illusion av höjd

Takhöjden och personliga preferenser avgör vilken höjd som är bäst att montera din hatthylla på. Essem Designs generella råd är att du sätter din hatthylla på 170–180 cm men har du en liten hall kan du med fördel sätta den högre än så. Att sätta hatthyllan något högre skapar en illusion av höjd vilket får hallen att kännas större.

Häng hatthyllan något högre än vad du brukar. På bild är hatthyllan Classic som finns i en mängd storlekar enda ner till 400 mm.

 

7. Vertikal förvaring — ett effektivt sätt att använda ytor

För mindre utrymmen är vertikal förvaring ett mer effektivt sätt att förvara ens tillhörigheter. Genom att utnyttja rummets höjd istället för att sprida ut interiören i rummet lämnas mer tomrum. Fler tomma utrymmen resulterar i att hallen känns luftigare och större.

Placera några Mamakrokar under din Classic hatthylla så maximerar du antalet upphängningsmöjligheter.

 

8. Se över dina materialval – Blanka detaljer reflekterar och öppnar upp ett rum

Materialval har en stor påverkan på hur ett rum upplevs. Genom att se över inredningensmaterial kan du få hallen att kännas luftigare. Blanka inredningsdetaljer hjälper till att reflektera ljus vilket öppnar upp ett rum. Även ljusare träslag som björk är bra alternativ för en liten hall. Krokar i aluminium tillsammans med en hatthylla i björk skulle göra sig väl i en mindre hall.

Blanka material tenderar att öppna upp en hall. Essem Design erbjuder hela Nostalgiserien i flera metalliska material bland annat mässing, aluminium och koppar.

 

9. Smal inredning breddar en trång korridor

En trång korridor sätter höga krav på hallens inredning. För att bredda känslan av korridoren behövs smal inredning. Se över om du kan du byta ut garderoben eller hatthyllan mot en kroklist. En kroklist ligger nära intill väggen vilket hjälper till att skapa utrymme i en trång korridor.

Nostalgi kroklist är ett bra alternativ till en hatthylla i en mindre hall.

 

10. Accessoarerna som får hallen att upplevas större

För en liten hall är det viktigt att rensa bland accessoarerna – men det finns några undantag på tillbehör som kan få hallen att kännas större. Exempelvis kan en lång matta med mönster bredda känslan av en smal hall. Även en ljus tavla i en kallare nyans kan få rummet att kännas luftigare.

En långsmal matta tillsammans med en tavla med ljust motiv är bra alternativ för den mindre hallen.

 

 

Utvalda produkter för att inreda en liten hall

Vit
Från 4285,00 SEK
Helkroppsspegel med träram som passar i de flesta miljöer.
Vit/Mässing
Från 2029,00 SEK
Dekorativ sattes i produktion redan på 60-talet. Designad av Gunnar Bolin med inspiration från en liknande kroklist som han såg hemma hos sin svärmor. Genom årtiondena har den varit populär på grund av dess robusthet och praktiska egenskaper men framförallt för att den passar bra i mindre utrymmen.
Svart/Svart
Från 1553,00 SEK
Hatthyllan och skohyllan Nostalgi ritades 1937 av Gunnar Bolin. Hyllan har kommit och gått genom decennierna, men ses idag som en klassiker i svensk möbelhistoria.

Vit
Från 117,00 SEK
Krok 1040 är en dubbel traditionell skolkrok tillverkad i stål.
Grangrön struktur
Från 288,00 SEK
Jonas Bergfeldts krok Mama är en själfull krok som med öppna armar ger ett varmt välkomnande. Mama har tilldelats designpriset »Utmärkt Svensk Form« och har flera gånger uppmärksammats i internationella utställningar.
Svart/Svart
Från 1620,00 SEK
I slutet av 1950-talet ritade Gunnar Bolin hatthyllan Classic. Dess runda former bröt ny mark och har skonat många huvuden från vassa kanter.