Hej!

It looks like you are situated in Sweden. Which site do you want to continue to?

Varukorgen är tom

Totalbelopp

Så hittar du rätt julkrans för hallen

 

Hallen kan för vissa bli bortglömd i julförberedelserna – men det är där första intrycket sätts för hemmet och där välkomnanden tar plats. Julkransen har en lång tradition som än idag finns kvar och välkomnar gäster välkomna under julledigheten. Essem design har därför gått ihop med floristen Sarah Angelsiöö för att inspirera och hjälpa dig att hitta rätt krans just till din hall.

Julledigheten närmar sig och julpyntet börjar plockas fram. För många är årets jul extra speciell; Vi ser fram emot att välkomna över gäster igen och att få umgås med våra närmaste. Essem design har därför gått ihop med floristen Sarah Angelsiöö för att hjälpa dig att hitta rätt julkrans för just din hall. Att komplettera hallens karaktär med en julkrans kan skapa precis den inbjudande känslan du vill ha för ditt hem under julen.


– Vi tycker hallen har en särskild betydelse i hemmet. Det är det allra första intrycket du får av någons hem och där du kan skapa ett varmt välkomnande. Så därför passar det extra bra inför julledigheten att lägga lite extra omtanke för hallen. Julkransar har länge varit en jultradition och är ett enkelt sätt att ge hallen ett mer välkomnande intryck. Därför har vi skapat en julkransguide som hjälper dig hitta rätt krans just för din hall, säger Robert Bladh på Essem Design.

 

Välkomna gästerna med en julkrans anpassad just för din hall

Valet av färg, form, material och upphängning är alla aspekter som sätter känslan i julkransen och även i hallen som helhet. Julkransen kan på ett fint sätt komplettera hallen och skapa ett mer inbjudande intryck.
– Det finns julkransar för alla sorters hallar och tillfällen. För julen är vi vana att se den traditionella julkransen men jag tycker man kan våga sig på något mer unikt beroende på vad hallen behöver. Vi har därför tagit fram tre åtskilda kransar och upphängningar som kan ligga som inspiration för olika sorters hallar, säger Sarah Angelsiöö, florist och ägare av Gullvivan i Stockholm.

 

Ge den klassiska hallen ljus och vinterkänsla med den traditionella julkransen

För en klassisk hall med tidlös hallinteriör så kan man inte gå fel med en tidstypisk julkrans. Denna julkrans gifter sig väl med en ljusslinga vilket ger en något mörkare hall den optimala vinterkänslan.

Foto: Essem Design, väggkrok Mama. I gröna toner med inslag av brunt är denna julkrans en klassiker. Med Mama väggkroken i vitt skapas en fin kontrast och samtidigt julkänslan man vill åt. Kolla in mamakroken.

 

Minimalistiska julkransen som ger hallen ett lugn

För att ge en mindre hall harmoni och lugn är denna minimalistiska julkrans rätt inspiration. Då hallen har begränsat utrymme lämpar sig naturnära färger som smälter in i hallens redan befintliga kulörer.

Foto: Essem Design, väggkrok Gloria. En julkrans med främst torkade växter och blommor kan förhöja harmoniska känslan i hallen. I en krämig och ljus palett smälter kranser in i resterande interiör vilket ljusar upp hallen. Med en väggkrok i dörrens kulör upplever vi hallen luftigare. Kolla in Gloria.

 

Färgklick för för den ljusa och luftiga hallen

Om du känner att hallen saknar karaktär och det där lilla extra så är denna julkrans för dig – den är frisk och ger hallen uppmärksamhet. För ljusare stora hallar kan en vågad julkrans vara precis det som behövs för att ge ett mer inbjudande intryck.

Foto: Essem Design, väggkrok Papa. Att ta in en färgklick i en luftigare hall kan vara detaljen som behövs för att ge intrycket av en mer välplanerad och härligare hall. Häng upp kransen med robusta väggkroken Papa i aluminium. Hitta Papa här.

 

 

Utvalda produkter för att göra hallen fin inför julen.

Svart struktur
Från 288,00 SEK
Jonas Bergfeldts krok Mama är en själfull krok som med öppna armar ger ett varmt välkomnande. Mama har tilldelats designpriset »Utmärkt Svensk Form« och har flera gånger uppmärksammats i internationella utställningar.
Beigegrå
Från 355,00 SEK
När Joel Karlsson fick i uppdrag att ta fram en ny krok funderade han kring hur man kunde komplettera den traditionella kroken så att plagg utan hank slipper »krokmärken« i nacken.
Aluminium
Från 288,00 SEK
Med kroken Papa har formgivaren Stefan Borselius försett Essem Designs sortiment med en robust hängare. Krokens kraftiga fundament och långa arm ger ett unikt utseende och möjliggör att flera plagg kan hängas på varandra.